22 Nisan 2010 Perşembe

Hoşgeldin Saner

Ve hoşgeldin bebeğim. Artık yepyeni bir hayat bizi bekliyor. Kocamla "hadi Bodrum'a gidelim" delilikleri artık daha erken yapılmak zorunda, mojito 1 yıl daha yok. Dünyamıza gözlerini yeni açmış, herşeye sıfırdan başlayacak olan bir bebeğin annesiyim artık. Hastanedeyim, annem telefonunu uzatıyor, baban diyor. Babacım ben anne oldum diyebiliyorum. Sesi titriyor. Kapatıyoruz telefonu. Annem artık Onu anlayacağım hevesinde. Ablam benim büyüyüp nasıl anne olduğuma şaşar gözlerle bakıyor bana. Evet Sanem sen büyüdün ve anne oldun. Aferin sana, çok güzel ve sağlıklı bir bebek getirdin dünyaya.. (Luba olsa beni bir kere daha severdi bu cümlelerimden dolayı)

13 Nisan 2010 Salı

Kısaca 32 hafta

Benim yazmaya korktuğum zamanlarda, anneyarısı, baby shower'a kadar çok güzel anlatmış aslında Saner'in anne karnındaki hikayesini. Ben de özet geçeyim ve doğuma gidişimi kayda alayım istedim :)

Dyo'da güneşli ve yoğun bir gün. Kafamda milyonlarca soruyla hiç içmediğim kadar sigarayı ardı ardına içiyorum. Evdeyim, yüzümde hiçbir zaman hakim olamayacağım gülümseme.. Kocam, "ne yaptın sen yine" diyor gülümseyerek. Ve tanıdığımı zannettiğim kocamın bambaşka bir yüzünü görüyorum mutluluktan:)

Aileye sürpriz veriliyor bir ramazan akşamı, cinsiyet tahminleri, hayaller kuruluyor, babası mutlu, ben prenses:)

Sıkıntılar, stresler, testler, kaygılar.. ayaklarım çok şişti. Elimde olsa evde bile çizme giyeceğim, kocam istemiyor.

6. aydayız, artık kıyafetlerini alabiliriz.. ananesi ve teyzesi tarafından 0-12 ay bütün body, mont, pant, çorap 1-2 gün içinde alındı, yıkandı, ütülendi, hurçlandı:)

Meydan Larousse lar, Divan-ı Lugatıt Turk ler, internet denizi, kitaplar, isimler, anlamları.. Saner olsun. Sanem-Serkan, ünlü er kişi, kur'an da da geçiyormuş. Adını sevdik..

Gitgide ağırlaşıyorum, herkes patlamak üzere olan anneymişim gibi bakıyor bana. Üzücü haberlerin gizlendiğini hissediyorum ama üzülmemek için sormuyorum. Sinir bozucu bir durum.

Alınganım. Sinirliyim. Kocama çok hissettirmemeye çalışsam da gerginliğimi en çok hisseden O oluyor.

Anneyarısı tarafından hazırlanan baby shower partisi kendimi biraz daha iyi hissetmemi sağlıyor. anneyarısına (lalvebenbuyurken.com) sonsuz teşekkürler tekrar:)

30. haftadayım, hareketlerim zorlaştı ama işime gitmek istiyorum, doktorum "daha var" dedi, "istersen işine devam et." Elimi karnımdan alamıyorum, her bir hareketi bana mucizeyi anlatıyor. Nefes alıyor, göz kırpıyor, geriniyor, takla atıyor herhalde:)

Fena üşütmüşüm, son haftamda işime gidemedim, cuma vedalaştım ama.. Bütün iyi dileklere teşekkürler..

31. hafta, dinleniyorum, yürüyorum, kitap okurken uyuyakalıyorum, gece 12'ye kadar kocamla, ablamla oturabiliyorum. Geceleri artık 4-5 kere uyanıyorum hatta 3'de uyanıp sabaha kadar uyuyamıyorum.

32. hafta.. İş göremezlik raporumu aldım SSK'dan, görevliler daha erken 36. hafta neden almıyorsunuz gibi cümleler söyledi, erken mi acaba diye düşünmeden alamadım kendimi. Akşam annemdeyiz, Lal yine muhteşem enerjisiyle kocamı esir almış, annem yemek yapma derdinde, Gökşen'i aradın mı kaçta gelirler? Yine geç çıkmasa bari kız.. Babam ve Kerem Ankara'dalar.. Kayınvalidem ve kocanın anane Alanya'dan 1 Nisan'da gelmiş olacaklar. Çocuğum karnımda nasıl böyle hareketler yapabiliyorsun, anne çok geriniyor artık Saner, canımı yakıyor artık, abla senin nasıldı, Lal bu kadar hareketli miydi? Eniştem yine Saner'in ve benim kilomla ilgili espiriler yaparak güldürmece..

Gece 3 buçuk yine uyandım, dizi tekrarı varmış, sağa dön sola dön, Serkan uyuyamıyorum..

Saat 6 buçuk, biraz uyumuşum, Serkan kalk, doktorumu aramam lazım.

Valizim hazır değil, muhteşem kocam hemen şoku atlatıp (belki de atlatamayıp) hemen hazırladı..

Annemi aramayım, ablamı arasam mı? Maslak'a gideceğiz, sakin olalım, ablamı arayım. Tamam gelin siz de..

Doktorum Arda Lembet (sonsuz teşekkür) "yatışa geçin, bugün Saner bebek dünyaya gelecek".

Anlık şok atlatıldıktan sonra annem, ablam, kocam, eniştem ellerinde telefonlar, en yakınlara haber verme derdindeler, Ayça'yı aradın mı (fotolar için çok teşekkürler Ayça Oğuş), saat 1'de alıcaklarmış mesajı geldi kocamdan. Saat 11, neyse ki daha 2 saat var. Hazırlandım, milyonlarca sinir bozucu sorular, tekrar tekrar başka işler için aynı aynı sorular.


2 saat kaldı bebeğim buluşmamıza, neye benzeyeceksin acaba, sevecek misin beni hemen, ağlayacak mısın çok..

Tamam artık dediler, gidiyoruz, annemle ve ablamla gözgöze geldim, durduramıyorum. Kocam ve Ayça doğumhaneye benden önce gittiler. Her yer bembeyez, beyaz ışıktan nefret ederim, süper bir anestezist, sürekli yanımda, herşey kontrolü altında, kocam geldi yanıma çok şükür. Başucumda. Seni çok seviyorum kocam. Ayça da göz kırptı. Arda geldi sonunda, sesinden tanıdım doktorumu :) kırmızı bandanasıyla 32 saattir ayakta ve beni doğurtacak bir de.. Titremeye başladım, kocacım ellerimi ısıt diyorum, yapamam, ellerin çok uzakta diyor. Titrediğimi belli etmeyim, genel anestiye döndürmesinler diye çabalıyorum. Serkan bana bak, sen sadece bana bak. Geliyor Serkan. Sesler arasından kocamınkini duydum, Sanem çok güzel.